Humaniora

studie-img-04

De sproglige studieretninger er for dig, som kan lide kommunikation, kultur, litteratur, sprog og interesserer dig for samfundet, mennesker og verden. Du opnår en sikker beherskelse af engelsk samt et højt niveau i endnu et eller to af verdens hovedsprog.

Måske drømmer du om en karriere i udlandet? Sprog åbner døre til resten af verden og giver mulighed for at arbejde internationalt. Beherskelse af sprog er ofte en forudsætning for at klare sig godt inden for mange andre erhverv. Med solid viden om sprog, kultur, litteratur og samfundsforhold i alverdens lande vil du være attraktiv i mange jobfunktioner både i og uden for Danmark.

Hvad lærer jeg på de sproglige studieretninger?

Du får mulighed for at arbejde teoretisk og praktisk i engelsk og tysk/fransk (samt spansk) i samarbejde med kreative fag, hvor du udfolder egne projekter fra idé til færdigt produkt - fx filmproduktion eller kunstudstilling. Studieretningen kræver lyst til at kommunikere og udtrykke sig. Du skal være aktiv og arbejde i både skrift og tale med sprogene. De sproglige studieretninger arbejder innovativt og har blandt andet fokus på arkitektur i ind- og udland. Tidligere elever i disse klasser samarbejde med arkitektfirmaet Arki_lab med at udarbejde og indrettet et grønt, udendørs læringsrum på gymnasiet.

Studierejsen i 2.g kan eksempelvis gå til New York, Marokko eller Island og i 3.g er destinationen typisk en europæisk hovedstad – blandt andet vil biofile byer være et tema.

Hvad kan jeg bruge min eksamen til?

De sproglige studieretninger giver adgang til et bredt udvalg af uddannelserne på CBS og universitetet. Den retter sig især mod humanistiske og sproglige studier fx i kombination med marketing.

HUMANIST / EN A + TY A/FR A + Sa b – Se studieretningens faglige opbygning her

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvilken studieretning du skal vælge, så tag en snak med os.

Ring  til Marianne Gram på tlf.