Ungdomsforsker Noemi Katznelson på JohannesGymnasiet

Foredag ved Noemi Katznelson

Torsdag d. 28. februar havde lærere både fra grundskolen og gymnasiet fornøjelsen af ungdomsforsker og forfatter Noemi Katznelson. Noemi fortalte om relvant forskning og tendenser i tiden blandt unge. Emnerne var bl.a. motivation og præstationskultur.

KlimaMøde

Torsdag d. 28.2.19 handlede DemoMødet om klima, klima, klima og klima. Interesseorganisationer og politikere kastede lys over emnet, og vi blev klogere på dystopier, fakta, ressourcer og magt.

TAK til elevrådet for et informativt arrangement.

ATU DIMITTENDER 2019

To af vores dygtige 3.g elever har dimitteret fra Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

På ATU har eleverne fået mulighed for ekstra faglig fordybelse, og diplomoverrækkelsen foregik på Roskilde Katedralskole. Her blev de flittige elever hyldet på behørig vis.

TILLYKKE til talenterne: Hajra Javed (3z) og Anders Bøje Rasmussen (3z) :)

JG-elev i finalen i Bio-OL 2019

Efter en spændende, intens og udfordrende semifinale på Aarhus Universitet er årets Bio-OL-finalehold nu udvalgt, og en af de dygtige finalister er JohannesGymnasiets elevrådsformand, Anders Bøje Rasmussen (3z).

I semifinalen dystede Anders Bøje Rasmussen og 29 andre elever i teoretiske opgaver samt eksperimentelle øvelser i bananfluegenetik og fiskedissektion. De eksperimentelle øvelser var udarbejdet af ansatte på universitetet, og semifinalen var for de elever, som havde klaret sig bedst på landsplan i de indledende skolerunder.

Elevrådsformanden var altså én af de 15 elever, der klarede semifinalen bedst, og han er nu en del af finaleholdet. Finalisterne skal i løbet af foråret træne flere gange i emner, der ligger uden for gymnasiepensum. Træningen foregår på universiteterne AU, AAU, KU, DTU og på talentcenteret i Sorø. Finalisterne skal blandt andet træne i botanik og zoologi på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi.

Finalen består af to laboratorieforsøg på et universitet og af en teoretisk del, der afslutter en træningsweekend med tidligere deltagere i konkurrencen.

Kåring af biologiolympiadens vindere foregår i maj 2019, og her afsløres det, hvem der skal repræsentere Danmark ved de Internationale ScienceOlympiader i Ungarn. Der vil blive livestreamet fra begivenheden.

IMG 9826

13 af de 15 finalister ved semifinaleafslutningen i Botanisk Haves væksthuse, Aarhus Universitet, d. 15.1.19.

Lorry på besøg

BÆREDYGTIGHED I FØRERSÆDET PÅ JG

Onsdag d. 05.12.18 gæstede TV 2 Lorry JG for at høre om vores undervisning i meditation og mindfulness - det kom der denne fine reportage ud af: https://www.tv2lorry.dk/artikel/foerste-gang-gymnasie-indfoerer-mindfulness-paa-skoleskemaet

I kan høre mere om vores nye bæredygtige tiltag til informationsaftenen torsdag d. 10.1.19 kl. 18.00-20.00.
Vi glæder os til at se jer :)

Side 1 ud af 14