ATU DIMITTENDER 2019

To af vores dygtige 3.g elever har dimitteret fra Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).

På ATU har eleverne fået mulighed for ekstra faglig fordybelse, og diplomoverrækkelsen foregik på Roskilde Katedralskole. Her blev de flittige elever hyldet på behørig vis.

TILLYKKE til talenterne: Hajra Javed (3z) og Anders Bøje Rasmussen (3z) :)

JG-elev i finalen i Bio-OL 2019

Efter en spændende, intens og udfordrende semifinale på Aarhus Universitet, er årets Bio-OL finalehold nu udvalgt, og en af de dygtige finalister er JohannesGymnasiets elevrådsformand, Anders Bøje Rasmussen (3z).

I semifinalen dystede Anders Bøje Rasmussen og 29 andre elever i teoretiske opgaver samt eksperimentelle øvelser i bananfluegenetik og fiskedissektion. De eksperimentelle øvelser var udarbejdet af ansatte på universitetet, og semifinalen var for de elever, som havde klaret sig bedst på landsplan i de indledende skolerunder.

Elevrådsformanden var altså én af de 15 elever, der klarede semifinalen bedst, og han er nu en del af finaleholdet. Finalisterne skal i løbet af foråret træne flere gange i emner, der ligger udenfor gymnasiepensum. Træningen foregår på universiteterne AU, AAU, KU, DTU og på talentcenteret i Sorø. Finalisterne skal blandt andet træne i botanik og zoologi på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter ved Sorø Akademi.

Finalen består af to laboratorieforsøg på et universitet og af en teoretisk del, der afslutter en træningsweekend med tidligere deltagere i konkurrencen.

Kåring af biologiolympiadens vindere foregår i maj 2019, og her afsløres det, hvem der skal repræsentere Danmark ved de Internationale ScienceOlympiader i Ungarn. Der vil blive livestreamet fra begivenheden.

IMG 9826

13 af de 15 finalister ved semifinaleafslutningen i Botanisk Haves væksthuse, Aarhus Universitet, d. 15.1.19.

Lorry på besøg

BÆREDYGTIGHED I FØRERSÆDET PÅ JG

Onsdag d. 05.12.18 gæstede TV 2 Lorry JG for at høre om vores undervisning i meditation og mindfulness - det kom der denne fine reportage ud af: https://www.tv2lorry.dk/artikel/foerste-gang-gymnasie-indfoerer-mindfulness-paa-skoleskemaet

I kan høre mere om vores nye bæredygtige tiltag til informationsaftenen torsdag d. 10.1.19 kl. 18.00-20.00.
Vi glæder os til at se jer :)

Informationsaften 10.01.19

Vil du vide mere om vores gymnasium?

Så besøg os til Informationsaften, torsdag d. 10. januar 2019 kl. 18.00-20.00.

Rektor byder velkommen kl. 18.00, og efterfølgende vil du blive mødt af nogle af dine mulige kommende kammerater og undervisere. Der vil være aktiviteter rundt om på skolen hele aftenen, og du vil få mulighed for at få indblik i skolens hverdag og aktiviteter efter skoletid.

Til informationsaftenen kan du blandt andet se og høre om skolens studieretninger, grundforløbet, fag, rejser, DemoMøder, talentudvikling og nye bæredygtige tiltag – herunder klimaudvalg og meditation/mindfulness.

Kantinen er åben, og dagens ret kan købes for 20 kr.

Vi glæder os til at se dig – tag gerne venner og familie med!

Ønsker du at tilmelde dig en besøgsdag, kan det gøres her.

Julecafé 29.11.18

Alle vores elever inviteres til julecafé torsdag d. 29.11.18 fra kl. 17.00 til kl. 20.00.

Vi skal blandt andet klippe julehjerter, spise småkager og pynte juletræet, imens vi lytter til alle de klassiske julehits. Og så er der som altid sjove konkurrencer med præmier! Så find nissehuen frem og medbring dit gode julehumør.

Tilmeld dig begivenheden på JS-Bloggen på FB.

Side 1 ud af 13