Grøn dannelse, høj faglighed og international orientering

JohannesGymnasiet er et 100 år gammelt gymnasium, som er centralt beliggende på Frederiksberg. Vi er det private alternativ for elever, der kan og vil.

Vi har høje faglige ambitioner og uanset hvad dine planer for fremtiden er, kan du regne med at få den bedste undervisning og de mest engagerede lærere hos os.

JohannesGymnasiet har et fantastisk socialt fællesskab - hos os kender alle hinanden, og du vil hurtigt blive en del af livet på skolen til caféer, fester og alle gymnasiets andre aktiviteter.

JohannesGymnasiet er internationalt orienteret, og du kommer derfor på studietur til udlandet både i 2.g og i 3.g. Vi rejser blandt andet til Indien og New York.

Hvis du dyrker idræt på højt plan, er vi også det bedste valg. Vi har gode idrætsfasciliteter og positive erfaringer med at uddanne elever, der dyrker eliteidræt.

På JohannesGymnasiet har vi indset behovet for en gymnasieskole, der tager grøn dannelse seriøst. At uddanne unge mennesker i nutidens globale verden forpligter. Unge mennesker skal rustes til en række omfattende klimamæssige og omstillingsmæssige udfordringer af hidtil uhørt størrelse. Det er vores vision at skabe bevidsthed om bæredygtighed og i så vidt muligt omfang gøre bæredygtighed til en del af undervisningen, hverdagen og elevernes tanker og handling.

På JG ønsker vi altså at danne bæredygtige, hele mennesker. Mennesker, der både passer på sig selv, så de kan leve et godt, langt og sundt liv, og som samtidig har viljen og passionen til at gøre en forskel og påvirke verden i en positiv retning. Derfor lancerer vi i skoleåret 2018/2019 to nye initiativer:

• Frivillig undervisning i meditation og mindfulness: Vi tilbyder et 8 ugers kursus, hvor eleverne lærer om sindet, tanker og bevidsthed. Gennem øvelser i meditation og mindfulness opøves evnen til at koncentrere sig, føle ro og glæde i nuet. Dette kursus er for dig, der ønsker redskaber til at styrke din koncentration og ro i timerne og opnå et øget mentalt velvære i hverdagen. Læs mere om kurset under Livet på JG.
  • Klima, miljø –og bæredygtighedsudvalg: Vi søger elever, der brænder for at gøre en forskel og som vil være med til at gøre JohannesGymnasiet til en grøn skole. Her kan eleverne få mulighed for selvstændigt at søsætte bæredygtige projekter og arbejde med FN’s 17 verdensmål. Det kunne være alt lige fra en vision om at gøre skolen CO2-neutral, sikre økologisk mad i kantinen eller arrangere en tøjbyttedag. Det er skolens overbevisning, at jo mere ansvar eleverne får til at tænke i nye bæredygtige baner, jo mere vokser de og vil have lysten til at gå ud og gøre en positiv forskel i verden.

De to initiativer er første skridt i retning mod en mere grøn profil, hvor bæredygtig dannelse kommer til at stå helt centralt på JohannesGymnasiet. Der vil derfor de næste år komme flere spændende og konkrete initiativer på banen, som skal medvirke til at danne bæredygtige, engagerede og visionære elever.

Hvis I ønsker at høre nærmere herom eller har konkrete forslag, kan I kontakte Liv Andersson Kihl, som er samfundsfagslærer og primusmotor på projektet (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).