Samfundsvidenskab

studie-img-01

De samfundsvidenskabelige studieretninger er for dig, som er interesseret i politik, økonomi, sociale- og internationale forhold.

Måske drømmer du om en karriere i udlandet, i medieverdenen eller i politik? Du vil gerne udfordres på dine holdninger og er ikke bange for andre kulturer.

Hvad lærer jeg på de Samfundsvidenskabelige studieretninger?

Du lærer om sociale forhold, kommunikation, politik og økonomi i nationalt, internationalt og globalt perspektiv. Fagene supplerer hinanden, og samlet set bliver du kvalificeret til at undersøge og forstå de samfundsmæssige kræfter, der har betydning for dit og andre danskeres liv.

Vi forventer at kunne tilbyde en studierejse til Indien, hvor du vil opleve et lands samfund og kultur, som er meget forskellig fra den danske.

Viden om religion er vigtig i arbejde med at opnå indsigt i og forståelse for nutidens komplekse, nationale og globale problemstilleringer. I de samfundsvidenskabelige studieretninger erstattet faget religion derfor faget oldtidskundskab.

Hvad kan jeg bruge min eksamen til?

Du opnår adgang til langt de fleste videregående uddannelser på universiteter og CBS, hvor især områder som kommunikation/journalistik, statskundskab, antropologi, økonomi og handel er oplagte studiemuligheder.

SAMFUND OG GLOBALISERING / SAMF A + MAT A – Se studieretningens faglige opbygning her  

INTERNATIONAL / SAMF A + ENG A – Se studieretningens faglige opbygning her 

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvilken studieretning eller fagpakke du skal vælge, så tag en snak med os.

Ring  til JohannesGymnasiet på tlf.

38 74 20 66