SCIENCE EXPLORER

FEMÅRIGT FORLØB - 8. KL. - 3.G PÅ JOHANNESSKOLEN  

thumbnail J4A3074

Johannesskolen tilbyder en ny femårig uddannelse fra 8. kl. - 3.g med fokus på naturvidenskabelige fag

Brænder du for naturvidenskab og teknologi, er du fagligt motiveret, og har du lyst til at deltage i en kreativ og eksperimenterende undervisning med et globalt udsyn? Så er Science Explorer på Johannesskolen noget for dig.

I det kommende skoleår opretter Johannesskolen et nyt femårigt gymnasieforløb fra 8. klasse til 3.g. Det femårige gymnasieforløb er ét sammenhængende uddannelsesforløb, der starter op som en nyetableret 8. klasse, og som fortsætter i 1.g på JohannesGymnasiet efter endt grundskoleforløb.

Klassen har i fagene engelsk, matematik og fysik et særligt fokus på naturvidenskab, og med forløbet opnår eleverne en klassisk afgangseksamen fra 9. klasse samt en ’bred’ studentereksamen med hele fem A-niveau fag: dansk, historie, engelsk, matematik og fysik, når de dimitterer.   

Det faglige niveau er højt, og eleverne på Science Explorer skal være indstillet på at arbejde engageret og problemorienteret i et fællesskab, hvor motivationen er høj. Elever på Science Explorer kan se frem til at blive udfordret med opgaver og projekter, som træner deres logiske sans, abstrakte tænkning, og som øger deres generelle studieparathed. Undervisningen er tilrettelagt med fokus på talentudvikling, og i løbet af de fem år oparbejder eleverne de bedste forudsætninger for at klare sig godt i grundskolen, på gymnasiet samt på videregående uddannelser. 

Læs mere om Science Explorer her  

Elever på Science Explorer kan se frem til:
 • et spændende uddannelsesforløb med fokus på egne interesseområder
 • undervisning med høj faglighed
 • et inspirerende fællesskab med venner på tværs af grundskolen og gymnasiets øvrige klasser
 • at arbejde med naturvidenskabelige problemstillinger og løsninger i et globalt perspektiv
 • at få en bred vifte af muligheder inden for studier, arbejde og forskning i Danmark og i udlandet
Science Explorer er for dig, der:
 • er naturvidenskabeligt interesseret
 • ser frem til at blive undervist af lærere fra både grundskole og gymnasium
 • gerne vil være aktiv og deltage i eksperimenterende undervisningen
 • gerne vil udfordres med flerfaglig og innovativ undervisning
 • ønsker at bidrage til et stærkt fagligt og socialt fællesskab
 • består optagelsesprøven til forløbet

 

Orienteringsaften om Science Explorer:

Orienteringsaften om Science Explorer finder sted: torsdag den 16. januar kl. 17.00-18.30

Optag og skriftlig prøve til Science Explorer:

Som en del af ansøgningen til Science Explorer skal eleverne deltage i en skriftlig prøve i dansk og matematik. Den skriftlige optagelsesprøve finder sted: onsdag d. 22. januar 2020 kl. 14.00- ca. 16.00. Ønsker I at søge om optag, bedes I kontakte skolen pr. mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 38 74 20 66.  

Læs mere om optagelsesprøven her  

For yderligere information kontakt:

Christina Kirkegaard, studievejleder i gymnasiet / Tlf.: 38 74 20 66 / Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Palle Olsen, afdelingsinspektør i grundskolen / Tlf.: 38 74 20 66 / Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.